Kedves Mindenki !

Ismét eltelt egy év.
Elég gyors, de eseményekben gazdag volt a Monorierdei Szabadidősport Egyesület szemszögéből visszatekintve. Mik is történtek ?
Az idei év első sporteseménye a február 17-én megrendezett farsangi futás volt, ahol különböző jelmezekben közösen kocogtunk kis falunkban próbálva elűzni a telet. A futkározást követően vidám játékokkal és finom falatokkal tettük teljessé a programot. Nézegetve a fényképeket biztosak vagyunk benne, hogy aki ott volt nagyon jól érezte magát.
Áprilisban biciklis pikniket rendeztünk. Eltekertünk a Csévharaszti erdőbe, ahol fociztunk, tollasoztunk, jót beszélgettünk amíg elkészült az ebéd. A paprikás krumpli elfogyasztása után még egy pici játék és várt még ránk egy hazatekerés, ami újabb 8 km-t jelentett. Odafelé erdei úton, hazafelé már aszfalton tekertünk. Fárasztó, de nagyon szórakoztató program volt. Még a legkisebbek is jól érezték magukat pedig a terep nem volt mindig ideális. Ilyet ősszel is szerettünk volna, de az időjárás mindig közbeszólt.
Május 30-án első alkalommal indult Monorierdő a Kihívás Napja országos sportrendezvényen. Első alkalommal, de elég nagy elánnal szálltunk be az Ország Legsportosabb Települése címet eldöntő versenybe. Már 0 órától futottunk, fociztunk, bicikliztünk ment a pingpong, a kosárlabda, a trambulin, roller, teqball, íjászat és különböző ügyességi játékok. Mi is meglepődtünk, hogy már a program kezdetekor 0 órakor többen is alvás helyett a sportot választottátok. ahogy felkelt a nap egyre többen lettünk. Az iskolások és az ovisok is beszálltak a pontgyűjtögetésbe. A közös bemelegítésen a parkban nagyon sokan voltunk már. Az oviba a szülők csak sportolás árán tudták bevinni a gyerekeket. Az iskolából tanárbácsik, tanárnénik kísérték végig a tanulókat a sportállomásainkon. Pezsgett a Makkos park rendesen. A lendület 21 óráig kitartott, a park folyamatosan telítve volt sportolókkal vagy sportolásra várókkal. Meghatározó élmény volt mindannyiunk számára. Ezen a napon összesen több, mint 800 fő választotta a sportot itt Monorierdőn. Ez óriási szám . Aki ott volt biztosan sokáig emlékezni fog arra a napra. Az országos 7. hely, amit elértünk önmagáért beszél. A jövő évben széleskörű összefogással legalább ilyen sikert szeretnénk elérni.
Elérkezett Július 29. Az I.Monorierdei Félmaraton és 5 kilométeres verseny napja. Eddig még ilyen futóverseny nem volt Monorierdőn. Nagyon régóta szerettük volna megrendezni ezt a versenyt, eljött ez a nap is. Az általunk kitűzött 300 fős létszám majdnem teljesen betelt, hiszen a különböző távokon 230 fő indult. Jöttek futók az ország minden szegletéből, sőt még külföldi versenyzők is rajthoz álltak. Természetesen Monorierdeiek is szép számmal képviseltették magukat. Az időjárás hozta a papírformát. Nagyon meleg volt. A 2 kilométerenkénti frissítőpontok viszont mindíg jót tettek az esetleg elcsigázott versenyzőknek. A 3 órás szintidőn belül minden futó sikeresen beért és pacsizott a szurkolókkal vagy a már beérkezettekkel. A visszajelzéseket hallgatva, olvasva szerettétek a versenyünket és már alig várjátok a következőt. Nagyon jó érzés volt, hogy ennyien megismertétek Monorierdőt és környékét.Az esetlegesen előfordult hibákat természetesen a jövőben megpróbáljuk kiküszöbölni. Összességében nagyon büszkék voltunk arra, hogy ilyen jól sikerült minden.
A következő eseményünk November 2-án a II.Halloween futás volt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezt a közös futást szeretitek a legjobban, hiszen 120 főnél is többen voltunk kicsik, nagyok vegyesen. A félelmetesebbnél félelmetesebb jelmezekben futottunk egy kisebb, majd egy nagyobb kört is. Az útvonal átvezetett a sötét erdőn, ahol különböző félelemetes lények próbáltak minket halálra rémíteni, kisebb-nagyobb sikerrel. A kocogás után a szokásos mókás játékok, közös fényképezkedés, tánc következett.Voltak finom falatok, tea, sütemények. Nagyszerűen szórakozott mindenki. Olyan sokan voltunk, hogy a közös fényképre nem is fért rá az összes résztvevő egyszerre. Nagyon nagy sikerként könyveltük el, hogy ennyien eljöttetek együtt kocogni, nevetni, sikítozni egyszóval jól érezni magatokat.
December 8-án első alkalommal megrendeztük a Mikulás Napi Családi Asztalitenisz versenyt. A kupáért és a nyereményekért egy-egy családi csapat indult. Egy felnőtt és egy gyermek. minden csapat 3 meccset játszott, úgyhogy elég sok izgalmas, színvonalas pinyó meccset volt szerencsénk végignézni. Röpke 3 órás ping-pongozás után kialakult a végeredmény, mely eredményeket a 14 órakor kezdődő II. Mikulás futás elején hirdettük ki.
A Mikulás futáson nem voltunk annyian, mint a Halloween futáson, de az a 70-80 fő akik eljöttek nagyon jól érezték magukat. Újdonság volt, hogy kijelöltünk egy pályát, amin mindenki olyan sebességgel futott, ahogy tudott. A lényeg az volt, hogy legyen 30 perc mozgás. Majd a futás után pótoltuk az elégetett kalóriákat a már hagyományosnak mondható kürtős kaláccsal, forró teával, zsíros kenyérrel. Volt természetesen játék is, ahogy szokott . Ez a nap elég hosszúra sikerült, hiszen már reggel 9-kor kezdődött a ping-pong, de a vidám, mosolygós kipirult arcokat látva minden esetleges fáradtságot megért.
Mint látjátok nem szűkölködtünk eseményekben, viszonylag aktív évet zártunk.
Az események szervezésébe, lebonyolításába fektetett nem csekély energia bőségesen meghozta a gyümölcsét hiszen ebben az évben szervezett programjainkon több, mint 1300 embert tudtunk mozgásra, sportra csábítani itt Monorierdőn. ÓRIÁSI EREDMÉNY !
Nem elégszünk meg azonban ennyivel ! Dolgozunk tovább !
Hatalmas eredményként éljük meg, hogy szinte minden futásunk alkalmával vannak új arcok, majdnem mindíg szembefut valaki velünk edzéseink alkalmával. A közösségi oldalakat nézegetve elképedve szembesülünk elért eredményeitekkel. Legyen az egy első 5 kilométer egy maraton vagy esetleg egy Spartathlon teljesítése. Minden általatok kitűzött cél teljesítése egy-egy győzelem . Legyőzöd magad,a körülményeket, a válladon ülő kisördögöt, aki próbál meggyőzni( hol halkan suttogva, hol a füledbe harsogva ), hogy inkább most állj meg vagy esetleg el se indulj. Higyjétek el, hogy ezek az apróbb nagyobb győzelmek kihatnak a sporton kívüli életetekre is. Győzni mindannyian szeretünk. Legyetek győztesek a jövőben is!
BOLDOG, SIKERES,GYŐZELMEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁN A MONORIERDEI SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET !!!

Év végi összegzés

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.