Kedves sportot, futást kedvelők !

2018.09.28-29-én rendezték meg a Spartathlont, amely az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon. A verseny Athénból az Akropolisz lábától indul. Az útvonal áthalad a Korinthiszi-csatornán 78,5 km-nél, majd tovább a Peloponnészoszi félszigeten. 159. km-nél (éjszaka) érik el a futók a majdnem 1200 méter magas Parthenio hegyet, amelyen szintén át kell jutniuk. Innen még majdnem 90 km vár még  rájuk, hogy elérjék Spárta főterén Leonidász király szobrát, ahol véget ér ez a 246 km hosszú fogcsikorgató küzdelem az elemekkel, a távolsággal, a futó önmagával.

Monorierdőn él egy srác, aki idén már második alkalommal teljesítette sikeresen ezt az óriási távot. Az itt élők számtalanszor találkozhattak Vele edzései folyamán, hiszen a verseny sikeres teljesítéséhez nagyon sokat futott Monorierdőn és környékén.

Legyünk büszkék rá, hogy Általa Monorierdő is képviseltette magát ezen a történelmi versenyen.

Következzen Blaskó Mihály beszámolója a 2018-as Spartathlonról:

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, rövidnadrág és túra/szabadtéri

 

 

“Spartathlon 2018.1972perc. Annyian megírták már mit is jelentett nekik ez a verseny.Hasonló érzések vannak bennem is.Van valami megmagyarázhatatlan vonzerő, ami miatt már most újra visszamennék.
„Arcul csapott, alakított, megdöbbentett. Plasztikba zárt 245 km. Az, hogy mi zajlott a burkon kívül, a természet furcsa játéka. Valamiért ezt szánta nekünk aznap a sors és mi csináltuk, tűrtük. Műanyagba zárt, didergő kis életek. Az egyikük én voltam. Szerencsés vagyok, hogy átélhettem.”Szerintem ebben benne van minden. #Mag Erika Mag nagyszerű Sporttársam fogalmazta meg így! Jó volt veled futni azt a kis időt, még ha nem is emlékeztél rá 
Idén kísérő nélkül szerettem volna menni és minél többet egyedül lenni. Hajtott a kíváncsiság, hogy mennyivel lesz így nehezebb.
Jó érzés volt tudni,hogy #Alexandra Alexandra Nagy Nagy és Roli #RolandKozma Roland (#Kozma Kozma Zsolt kísérték)ott vannak,ha mégis történik valami baj.
Titkon bíztam benne, hogy tudok egy kicsit javítani a tavalyi időmön, de nem görcsöltem rá. Teljesen más edzésmunkával mentem neki idén, mert nagyon sok hosszút futottam és kevesebb rövidet. Korinthoszig nagyon óvatosan(ahogy a nagy öregek tanácsolták) mentem. Két perccel a tervezett érkezési idő után voltam ott, de rendkívül jó állapotban, ezért nem is tököltem sokat, hanem mentem tovább. Igazából már itt éreztem, hogy rendben lesz ez. Nem érdekelt az időjárás, kizártam,pedig lenne mit mesélni róla. Szinte végig vizesen mentünk. Tudtam azt is hogy éjszaka jól fogok haladni, mert nem szoktam elfáradni ilyenkor. A hegyen viszonylag simán átmentem, de nagyon meglepett, hogy utána is folyamatosan tudtam „futni”. Csak a kötelező szünetekre álltam le(enni,inni,…i….i).
Nagyon pontosan tartottam amit fölírtam magamnak az evéssel és ivással kapcsolatosan. Hamar véget ért az éjszaka. Sok emlék jött itt elő, egy kicsit hiányzott is #Török Illyés László Török-Ilyés barátom.”Nagyokat” dumáltunk ezen a részen tavaly .Jó volt erre gondolni,még nevettem is magamban néha.Az utolsó 40 kilóméteren (siratófal)most szó szerint,már nagyon bedurvult az idő és a szél is.Itt már többször sétáltam.Nem akartam elhinni hogy ZORBA (ciklon,medikán)ennyire táncolni akar velem is.Miért is adná könnyen magát.A befutónál várt Szandim,Édesanya,Józsi,Roland és néhány szurkoló.Itt már szó szerint ítéletidő volt.
Így is felemelő érzés volt beérkezni. Megcsináltam újra, több mint egy órát javítva az eredményemen.
Nagyon köszönöm, hogy idén is ennyien biztattatok,támogattatok és hittetek bennem. Azt hiszem ezért is lettem erősebb az elmúlt egy év alatt.
Köszönöm a magyar csapatnak Spartathlon Magyar Csapat ,hogy ennyire jó hangulatban és összetartva voltunk együtt a közel egy hét során. Jó volt ide tartozni. Jó volt veletek bulizni …-Elhatárolódok minden felvételtől,ami nyilvánosságra kerül!!!Külön köszönet Szandinak,aki elviseli hogy ennyit futok,a Barátaimnak és a Monorierdei Szabadidősport Egyesület tagjainak a szurkolói futásért és biztatásért,
#Oertel Nándor Oertel #42K a csodás mezekért,és #Bezzegh Bezzegh Krisztián #Hummer a kedvezményekért és a tanácsadásért!
Jövőre?Azt hiszem nem fog beleférni. Más tájak és távok jönnek”

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, égbolt és túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: Blaskó Mihály, mosolyog, állás és túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri
A képen a következők lehetnek: 3 ember, , köztük Kozma Zsolt és Blaskó Mihály, , mosolygó emberek, álló emberek és túra/szabadtéri
Spartathlon 2018.

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük